IVETA LEDERER - OBRAZY

Publikované: 
07/09/2012
IVETA LEDERER - OBRAZY


Termín: 27.9.2012 - 28.10.2012
Vernisáž: 27.9.2012 o 16.00 hod.
Výstavný priestor: Malá výstavná sieň a Chodba
Akademická maliarka a textilná dizajnérka Iveta Lederer je absolventkou Vysokej školy umeleckopriemyselnej v Prahe. Okrem poradenstva a realizácií v oblasti interiérového dizajnu, tvorby výtvarných návrhov pre odevný dizajn a doplnky sa venuje aj scénografii a divadelnému kostýmu. Od roku 1990 vedie semináre a odborné poradenstvo v oblasti spoločenskej etikety a protokolu.
Pedagogicky pôsobí na Slovenskej technickej univerzite, fakulte architektúry v odbore dizajn a externe na Vysokej škole výtvarných umení v odbore scénografia v Bratislave. Svoju tvorbu prezentovala na kolektívnych, ale aj samostatných výstavách doma i v zahraničí - vo Francúzsku, Česku, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku, Španielsku, Belgicku, Švajčiarsku, Nórsku, Dánsku, Fínsku, ale aj v Mexiku. Jej diela sa nachádzajú v zbierke Slovenskej národnej galérii v Bratislave, ale aj v mnohých súkromných zbierkach po celom svete. Iveta Lederer vytvára svoje diela osobitou technikou koláže v kombinácii s digitálnou tlačou a následným premaľovaním akrylovými farbami. Autorka rôzne objekty a štruktúry pretvára abstrahovaním do vzdušných, beztiažových kompozícií, ktoré vás poľahky vtiahnu do tajomného sveta imaginárnych príbehov. Diela vyznačujúce sa farebnosťou a sústredením na detail so zameraním na krajinomaľbu, zátišia a portréty si návštevníci Krajskej galérie v Prešove budú môcť pozrieť v termíne od 27.septembra do 28. októbra 2012 v priestoroch Malej výstavnej siene.

Zodpovednú osobu za ochranu osobných údajov tomuto prevádzkovateľovi vykonáva: CUBS PLUS s.r.o., Mudroňová 29, 04001 Košice
Návštevnosť:  
© 1956 - 2024 Všetky práva vyhradené pre Krajská galéria v Prešove
Created by Monsense.sk